Фалшива бомба от полицейско учение евакуирала "Олд Трафорд"

Фалшива бомба от полицейско учение евакуирала "Олд Трафорд"
wikimedia
A A+ A++ A

Властите в Манчестър назначиха спешно разследване на случая с бомбената заплаха на "Олд Трафорд". Кметът на града Тони Лойд определи случилото се като фиаско заради създадената суматоха.

Последният мач на "Манчестър юнайтед" за сезона във Висшата лига срещу "Борнемут" трябваше да се състои в неделя. Заради съмнително устройство на "Олд Трафорд" зрителите бяха евакуирани и последва контролиран взрив.

Мачът е пренасочен за вторник в 22.00 часа българско време. Изчисленията показват, че случилото се ще струва на "Манчестър юнайтед" около 3 млн. паунда, пише Би Би Си.

Оказало се, че намереният предмет е "тренировъчно устройство". То било забравено на мястото от частна фирма, съобщиха от полицията.

По думите на Лойд това е неприемливо. Със спешното разследване той иска да разбере как това е станало, защо е станало и кой е отговорен.

"Това фиаско създаде огромно неудобство за привържениците, които дойдоха от далеч, за да гледат мача. Беше загубено времето на огромен брой полицаи и на специален отряд и ненужно постави хората в опасност", каза Лойд.

#стадион #евакуация #мач

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »