Обявиха Поли Генова за европейска звезда

Обявиха Поли Генова за европейска звезда
A A+ A++ A

Една голяма възможност да се срещнеш с други изпълнители и да видиш неща, напълно непознати у дома – това е „Евровизия” за нашия представител Поли Генова. Тя стана четвърта в музикална Европа, а заразителното й парче "If Love Was a Crime" щурмува радио ефира на Стария континент.

В топ 4 я пратиха не само покорените от хита чужденци, но и хилядите българи в чужбина със своеобразния си електронен вот. Преди финала Поли се обърна към българските политици, като се обяви в защита на избирателните права на сънародниците ни.

„Отдавна имам тази идея да мога да направя нещо за българите, които живеят в чужбина, защото техният глас трябва да бъде чут и тяхното право на глас трябва да бъде запазено”, каза изпълнителката.

Според много наблюдатели, българската песен е можела да се класира много по-напред от четвъртото място, но нашата страна е станала заложник на сложните отношения Украйна – Русия. Именно бившата съветска република спечели конкурса с песен, посветена на съдбата на кримските татари.

„Това, че може би има някакви политически игри, не би трябвало да ни касае нас, които правим музика”, беше лаконичният коментар на Поли Генова.

В студиото на „Тази сутрин” Любен Дилов-син коментира, че сме станали свидетели на „битка на диаспорите”, като това много добре се е видяло в руската песен – изцяло насочена не към европейската, а към руската публика, макар никоя страна да не може директно да подкрепя своя представител.

Петя Дикова на свой ред посочи, че изпълнението на Украйна още преди конкурса е било критикувано заради политическия му заряд. Тя подчерта, че радостта у нас е напълно оправдана – „Поли Генова и нейният екип триумфираха на един форум с бюджет над 125 млн”.

„Единственото тъжно нещо е, че тук си даваме сметка колко много от нас живеят в чужбина”, отбеляза Дикова.

„Каква изненада, бе, хора?! Българите пеят: Гяуров, Кабаиванска...”, каза Дилов. Той даде идея и за стратегия за победоносно представяне на „Евровизия”: „Да предложим Поли да се ожени за сирийка, това ще й гарантира първо място”.

#Поли Генова #звезда #изпълнител #Европа #радио

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай