Ердоган ожени най-малката си дъщеря пред 6000 гости

Ердоган ожени най-малката си дъщеря пред 6000 гости
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-малката дъщеря на турския президент Ердоган - Сюмейе. На церемонията присъстваха 6000 гости. Нейната половинка е Селчук Байрактар, син на бизнесмена Йоздемир Байрактар, собственик на компания за производство на безпилотни самолети.

Въпреки слуховете за разрив между Ердоган и премиера Давутоглу, който скоро ще се оттегли от поста и лидерството на партията, именно Давутоглу стана свидетел от страна на булката по време на бракосъчетанието. 

Стотици служители на реда са били мобилизирани в охрана на събитието, а редица  улици в града са били затворени от съображения за сигурност. 

Сюмейе е най-малката от четирите деца на Ердоган. Родена е през 1985 г. в Истанбул, учи в САЩ социология и политически науки, а после завършва магистратура по икономика в Лондон. Тя бе известно време съветник на ПСР по въпросите на външната политика, докато баща й бе премиер, но престана да работи за партията, когато Ердоган стана президент през 2014 г, припомня АФП.

Сюмейе е заместник-председател на проислямска група за защита на правата на жените - Асоциация за жените и демокрацията.

Селчук Байрактар е завършил Истанбулския технически университет, а след това е получил магистърска степен от Масачузетския технологичен университет и е защитил докторат в Технологичния институт на Джорджия. Той ръководи технологичната дейност на семейната компания "Байкар Макина", която произвежда безпилотни самолети и участва в редица проекти за развите на отбранителни системи на Турция.

 

#Ердоган #сватба #гости

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници