Борисов: Заради нашата работа има икономически ръст, нулева инфлация и ниска безработица

Борисов: Заради нашата работа има икономически ръст, нулева инфлация и ниска безработица
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

''Целта е да имаме добър железопътен транспорт,'' заяви министър-председателят Бойко Борисов, след като днес участва в откриването на скоростното жп трасе Любимец – Гърция.

''Освен тази жп линия, строим Септември - Бургас, започваме двата лота от Септември до София, заяви премиерът, като изрази надежда догодина да започне подмяната и с нови локомотиви. Кога сме си мечтали високоскоростни влакове да се разминават с високоскоростни магистрали? Претенциите са огромни на всички, с цялото ми уважение към тях. Ако кажат откъде да вземем пари – от учителите, от лекарите, от армията... или при най-ниските данъци в Европа. Моите уважения с удоволствие бих ви слушал, но ние трябва да вземем нови локомотиви, за да развиваме транспорта. А новите локомотиви са по 7-8 милиона евро единия“, заяви Борисов.

Премиерът посочи и ползите от добрата събираемост, борбата с контрабандата и корупцията. Според него с работа се постига това, което европейската статистика отчита – икономическия ръст, нулевата инфлация, ниската безработица.

„Кое да предизвика избори? Какво искаме да стане по-добре, освен да си вкараме държавата в хаос?“, попита Борисов риторично, коментирайки актуалната политическа ситуация в България. Той отново повтори благодарността си към министър Калфин, който се е държал много джентълменски.

На въпрос ако Калфин поиска да работи с премиера, каква ще бъде неговата реакция, Борисов отговори: „Ако един ден Калфин иска да се върне и да работи с мен, с радост ще работя с него, защото ние изградихме с него не само колегиална, но и приятелска дружба“. Според премиера всеки може да си намери поводи и да предяви някакви претенции.

„Виждате колко се строи, колко нови неща се правят. Идват президентски избори и виждам колко се мъчат... това са политически ходове и аз ги разбирам напълно. Има го това в политическата игра. Не се интересувам от други партии, а само от моята“, добави Борисов.


#Ивайло Калфин #партии #Гърция #влакове #избори #инфлация #безработица #ръст

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »