Калфин: Това, че сме опозиция, не значи, че ще гласуваме срещу всяко решение на правителството

Калфин: Това, че сме опозиция, не значи, че ще гласуваме срещу всяко решение на правителството
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Не обсъждаме кандидатура и няма как да излезе кандидатура. Смисълът на тази конференция и посланието от нея е доста по-различно", каза заместник-председателя на партия АБВ Калфин. Той е на мнение, че не е редно кандидатурите да се предпоставят тогава, когато се работи с партньори. По въпроса, че Калфин и Първанов са предпочитаните кандидати от местните организации на партията, той каза, че няма формален процес на номинации, който да върви, а местните структури могат да изразяват всякакви идеи.

"Нито предстои на конференцията да приемем кандидат, нито сега е моментът, още повече ако говорим за съвместни действия с други политически сили, най-малкото е редно да се обсъдят различни варианти, а не ние да предпоставим нашия избор", каза Калфин.

Решението на АБВ е да бъде опозиционна партия, което не означава, ще се гласуваме против всяко решение, внесено от управляващите, каза Калфин, като посочи, че не така от партията разбират отношенията между управляващи и опозиция. Когато има добри решения, които следва да бъдат подкрепени от партията ще го направят и няма да гласуват на инат.

#АБВ #Ивайло Калфин #правителство #гласуване #опозиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"