Ангелкова: Вадим най-важните легенди във всеки български град

Ангелкова: Вадим най-важните легенди във всеки български град
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Работи се по проект за извеждане на най- важните легенди във всеки български град. Това каза пред журналисти във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, предаде агенция „Фокус”.

„За всеки град подготвяме най- важната легенда, но за Варна ще бъде трудно, защото има много какво да се покаже от нея. Надявам се това да е първата стъпка към туристическия продукт, да добавим и усещането за нашето минало, древност и нашите традиции”, заяви Николина Ангелкова.

Тя добави, че Министерството на туризма от самото си създаване е заложило на културно историческия туризъм, затова й са създадени тези културно-исторически дестинации. По думите й, Варна заема ключово място в две от тях, като едната е Морските крепости на България по цялото Черноморие, а другата е Столицата и градовете на българските царе и патриарси.

„Със сигурност само от имената можем да съдим, че Варна трябва да заема своето достойно място със всичко, което видяхме, и това е една много малка част от цялата палитра- култура и история, която града има”, коментира Николина Ангелкова. Министърът на туризма посочи още, че многобройните туристи, които се очакват за летен туризъм ще имат възможността за допълнителни атракции.

„Това е нещо, което на нас ни липсваше до момента в предлагането на целия туристически продукт”, каза още Ангелкова. Министърът коментира още, че именно това кара всички, да се запознаят с това какво е било преди, какво са правили предците им и какво се е случвало по земите в България. 

#легенди #Варна #България #туризъм #продукт #Николина Ангелкова #култура #древност #традиции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"