От ДСБ или блъфират, или искат да уязвят Плевнелиев, обяви Борисов

От ДСБ или блъфират, или искат да уязвят Плевнелиев, обяви Борисов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов съзира блъф или опит да се уязви президента Росен Плевнелиев в предложението на ДСБ прозападно обединение да издигне кандидатурата за втори мандат. Другият вариант според премиера е да не разбрал предложението правилно.

Коментарът на Борисов е пред журналисти в Стара Загора, цитиран от агенция "Фокус".

Според него казаното от лидера на ДСБ Радан Кънев е сериозно е трябвало да се направи по друг начин - да попита съответната личност има ли нужда от подкрепа, да пита и партньорите си в неговата партия - в случая Реформаторския блок и партията, на която евентуално допълнително разчита за това, ако това е ГЕРБ.

"Всяка партия, която е заявила евроатлантическите си ценности и посоки, трябва да подкрепи Росен Плевнелиев. От времето, когато аз съм бил в политиката, БСП винаги са заявявали евроатлантически ценности. ДПС също са заявявали, че са ориентирани евроатлантически и специално в отбраната подкрепят всички предложения на Ненчев (министъра на отбраната - бел. ред.). АБВ, във времето, в което сме работили заедно, винаги са поставяли на първо място евроатлантическите ценности", допълни премиерът.

Той посочи, че с него нито Кънев нито някой друг е говорил по въпроса.

"Ако приемем на сериозно думите им, че те са опозиция, това означава, че всяка опозиционна пария би могла да кани другите да подкрепят техен кандидат. Когато изброим всичко това, разбирате колко не отговаря на действителността направеното от тях", обясни още Борисов. Той попита риторично дали не е "антилогично да тръбиш, че си опозиция на управляващите, а да извадиш общ кандидат за президентски избори".

 

 

#Бойко Борисов #Радан Кънев #кандидатура #президент #ГЕРБ #ДСБ #лидер #БСП #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »