Няма интерес към свободния пазар на ток

Няма интерес към свободния пазар на ток
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Засега няма интерес от битовите потребители за смяна на доставчика на ток, макар от 1 април вече да има тази възможност.

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов каза, че на свободния пазар на ток има и битови потребители, но техният брой все още е малък,

През април "ЧЕЗ Разпределение България" ЕАД е декларирало регистрирането на 59 битови потребители, а за другите електроразпределителни мрежи не е постъпила информация за регистрирани битови потребители, съобщиха в отговор на въпрос от Министерството на енергетиката, цитирано от БТА.

Администрирането на процеса по смяна на доставчика за битовите потребители, съгласно Правилата за търговия с електрическа енергия, се извършва от мрежовия оператор, към чиято мрежа е присъединен обектът на крайния клиент.

Към този месец 13 500 индустриални потребители са сменили доставчика на електрическа енергия. От тях 157 са присъединени към електропреносната мрежа, а останалите са присъединени към мрежи на средно и ниско напрежение, посочиха от Министерството на енергетиката.

#доставчик #ток #ЧЕЗ #свободен пазар #потребители #електропреносна мрежа #клиент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"