Гърция забранява на на чужди товарни коли да използват безплатно националната пътна мрежа

Гърция забранява на на чужди товарни коли да използват безплатно националната пътна мрежа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентът на Гърция в четвъртък гласува изменение, внесено от министъра на транспорта Христос Спиртзис за забрана на тежкотоварни превозни средства над 3,5 тона да използват безплатно успоредните на магистралите първокласни пътища, вместо национална система магистрали в Гърция.

„Държавата, не може да продължава да плаща милиони за поддържане на пътната мрежа в услуга, използвана от чуждестранни товарни автомобили“, каза министърът в подкрепа на изменението, което е било прикрепено към законопроекта за ратифициране на Споразумението между Европейския съюз и Ирак.

Той каза, че изключения ще бъдат направени за компании, базирани в близост до пътя за услуги и, по този режим, водачи на тежкотоварни превозни средства с чуждестранни регистрационни номера ще бъдат осигурени със специален знак, след заплащане на съответната такса, когато са влезли в страната.

Въз основа на изменението, изключенията от забраната ще се решават от министъра на транспорта. Други изключения ще включват междуградските автобуси, селскостопански машини и тежки превозни средства, собственост на местните жители.

 

#Парламент #Гърция #транспорт #министър #магистрали #превозни средства #регистрационни номера

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"