Анджелина Джоли благодари на Босна

Анджелина Джоли благодари на Босна
Актрисата Анджелина Джоли благодари на народа на Босна за това, че я направи почетен гражданин на Сараево. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Актрисата Анджелина Джоли благодари на народа на Босна за това, че я направи почетен гражданин на Сараево.

Джоли засне миналата година първия си филм като режисьор – „В земя на кръв и мед“. Лентата разказва за любовта между сръбски войник и босненка по време на войната през 90-те години на миналия век в размирната област.

Работата на Джоли за привличане на вниманието към региона беше оценена от Общинския съвет на Сараево, който реши да я удостои с почетно гражданство, предаде bTV.

Церемонията се състоя по-рано тази седмица в Националния театър на босненската столица и на нея беше показано предварително записано видеопослание от Джоли.

„Много съм благодарна на гражданите на Сараево и на Общинския съвет на Сараево за това, че ми присъдиха това невероятно почетно гражданство. Много съм горда, че сега съм свързана с толкова изключителна част от света и съм съгражданка на хората, които много обичам и на които се възхищавам. Искаше ми се да съм там, с вас тази вечер, и очаквам с нетърпение посещението си през юли, когато ще мога да приема наградата и лично да изразя моята благодарност“, заяви актрисата във видеопосланието.

#„В земя на кръв и мед“ #Босна #Джоли #Анджелина Джоли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »