Европол предупреждава: Има опасност от атентати на джихадистите по време на Евро 2016

Европол предупреждава: Има опасност от атентати на джихадистите по време на Евро 2016
БГНЕС
A A+ A++ A

Полицейската служба на Евросъюза (Европол) предупреждава за опасност от извършване на терористични актове преди и по време на Европейския футболен шампионат 2016 във Франция от терористичната групировка “Ислямска държава”.

Предупреждението отправи в интервю за в. „Велт“ директорът на службата Роб Уейнрайт. Шампионатът на Европа е привлекателна цел за терористите, заяви Уейнрайт, като отбеляза, че атакуването на цели като кафенета, ресторанти, концертна зала е особено предизвикателство.

Той призова европейските страни да създадат единна база данни за опасните ислямисти. В действителност в страните от ЕС досега няма общо определение кого смятат за опасен, призна Уейнрайт. Спешно са нужни единни критерии. Само така ще можем да задържаме онези, които, завръщайки се от горещи точки, може да извършат терористичен акт, изтъкна директорът на Европол.

Уейнрайт обяви, че на правоохранителните органи са известни близо 5000 чуждестранни бойци, заминали от Европа за Сирия и Ирак и присъединили се там към ИД. Една трета от тях са се върнали обратно, предупреди той

#Европол #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »