Кунева: Интригата на Радан Кънев рефлектира тежко върху РБ

Кунева: Интригата на Радан Кънев рефлектира тежко върху РБ
БГНЕС
A A+ A++ A

Като „тежка политическа интрига“ и като тежък удар върху Реформаторския блок – така председателят на Движение България на гражданите Меглена Кунева определи предложението на Радан Кънев за подкрепа на евентуална втора президентска кандидатура на Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.

В Русе Кунева изрази своето дълбоко неразбиране защо това е направено, без да е говорено със самия Плевнелиев, тъй като това не отговаря нито на политическите, нито на човешките правила.

„Президентът разчете зад този ход много тежка политическа интрига. Аз не смятам, че хората, които са стигнали до ниво ръководители на съответните партии, са недостатъчно умни. Ако това не е политическа глупост, какво друго би могло да бъде. Така че разбирам мотивите на президента да се изкаже по този начин. При всички случаи, независимо, че изглежда, че той е първата жертва на подобна „интрига“, си мисля, че дълбоката цел всъщност е Реформаторският блок. Това рефлектира тежко върху Реформаторския блок, по-тежко, бих казала, отколкото върху президента“, заяви Кунева.

Тя коментира още, че ДБГ отказват да влизат в интриги. „Дадохме доверие, смятам, че това беше правилната посока. Оттук нататък кой как оправдава това доверие, всички го виждаме, пред нас е. Няма да променим поведението си, няма да играем нито с интриги, нито с омраза, нито пък ще си играем със съдбата на страната ни“, каза още Кунева. Тя заяви още, че ще продължи да прави всичко възможно Реформаторският блок да остане единен

#Кунева #Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници