Какво ще е времето до края на месеца?

Какво ще е времето до края на месеца?
A A+ A++ A

От края на седмицата над страната ще проникне по-хладен и по-хладен въздух, температурите ще се понижават, като сряда се очаква да бъде най-студеният ден. Тази прогноза направи климатологът доц. Георги Рачев. В неделя в следобедните часове и в понеделник ще има гръмотевична дейност на отделни места. Средната температура за страната ще е 15-16 градуса, като в сутрешните часове температурите може да паднат до 5-6 градуса, което е хладно за петия месец на годината.

След това ще започне повишаване на температурите до към 24 май. Възможността в следобедните часове на празника да превали е малка, каза доц. Рачев. След голямата почивка отново ни очаква захлаждане и понижаване на температурите и валежи до края на месеца.

През юни според прогнози по данни на Американската агенция за изследване на океаните и атмосферата ни очакват малко повече валежи от нормалното. Според други агенции обаче времето ще е нормално за щестия месец на година, а не толкова влажно, колкото според американските специалисти. Температурите през юни ще бъдат обичайни за сезона между 18 и 21 градуса.

Подобна е прогнозата и за цялото лято. Времето ще е нормално топло, но с малко повече валежи, каза доц. Рачев. „Няма как да изключим възможността да имаме високи температури през лятото. Температура от 35 градуса е нещо нормално за лятото в България ", подчерта той.

#време #май #вятър #температури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »