И последният пострадал от безумната циганска агресия в Раднево излезе от болницата

И последният пострадал от безумната циганска агресия в Раднево излезе от болницата
Фейсбук
A A+ A++ A

И третото момче, което пострада след саморазправа на пътя в Раднево, излезе днес от болницата, предаде БНР. Живко Жеков бе наръган на 2 май при сблъсък с петима души от цигански произход заради отнето предимство на пътя.

27-годишният младеж се лекува десет дни в "Гръдна хирургия" на Университетска болница в Стара Загора, тъй като острието бе засегнало белия му дроб и се наложи спешна животоспасяваща операция.Той ще остане под лекарско наблюдение още три месеца. При инцидента пострадаха и двама негови приятели - Цветелин Кюстендилски и Георги Николов. Те придружиха Живко до Раднево след изписаването му.

Пред БНР младежът е споделил, че се чувства добре и благодари на лекарите и на хората, които са се намесили в конфликта, защото са му спасили живота. Поиска и справедлива присъда за нападателите. Определи като "пълни глупости" твърденията им, че се е занимавал с наркотици. Разказа и че инцидентът е започнал заради спор за отнето предимство, след който ромите са проследили колата на младежите и са ги нападнали с бухалки и пръти.

Вчера Апелативният съд в Пловдив остави в ареста четиримата мъже, обвинени в опит за убийство след побоя в Раднево. Магистратите потвърдиха най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", която бе наложена от Окръжния съд в Стара Загора.

Апелативният съд счете, че има реална опасност Динко Асенов, Калчо Иванов - Сурай, и синовете му Антон Иванов и Стефан Иванов да извършат друго престъпление. Освен това престъплението, за което им е повдигнато обвинение е тежко по смисъла на Наказателния кодекс. Предвиденото за него наказание е от минимум 15 години затвор.

"Счупването на челюстта на Георги Николов е средна телесна повреда. Наказателният кодекс предвижда за това минимум 15 години затвор" – заяви апелативният прокурор Андрей Атанасов, цитиран от БНР.

Адвокатът на обвиняемите Валентин Димитров твърдеше пред съда, че челюстта на Николов не е счупена и настояваше за експертиза. Той предостави интервю за телевизионен канал на медик, според когото няма данни за счупване на челюстта на Георги. Дискът с интервюто обаче не беше приет като доказателствен материал в процеса.

 

 

#Раднево #болница #побой #цигани #роми #напрежение #хирургия #бухалки #присъда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »