75 души са задържани в спецакцията срещу незаконните мигранти

75 души са задържани в спецакцията срещу незаконните мигранти
БГНЕС
A A+ A++ A

75 души са задържани до момента в провеждаща се операция за незаконно пребиваващи чужденци, съобщиха пресцентърът на МВР. За тях са наложени мерки за неотклонение за 24 часа.

Общо 1431 служители и 438 автомобила участват в провеждащата се днес операция на МВР, ДАНС и прокуратурата. Участват служители на СДВР, областните дирекции на МВР в Бургас, Ямбол, Сливен, Ст. Загора, Хасково, Пловдив, Пазарджик, София, Враца, Монтана, Видин, РДГП Елхово и РДГП -Драгоман. Операцията е с цел установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужденци и трафиканти. 75 души са задържани с мерки за неотклонение за 24 часа.

За 34 от лицата е установено, че са съпричастни към каналджийска дейност. Установени са 62 незаконно пребиваващи чужденци. Проверени са 1010 обекта, 10 810 лица, 4976 превозни средства. Отведените чужденци в СДВНЧ са 10, а 17 са настанени в центровете на ДАБ. Иззети са незаконно притежавани пушка и пистолет, както и боеприпаси за тях. Разкрити са 10 престъпления. Образувани са 2 досъдебни производства по чл.279-281 от НК и 8 по други членове от НК.

#каналджийство #арестувани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"