ДСБ иска втори мандат за Плевнелиев, призова десните за подкрепа

ДСБ иска втори мандат за Плевнелиев, призова десните за подкрепа
БГНЕС
A A+ A++ A

Призоваваме политическите партии, които заявяват себе си като проевропейски, като отдадени на реформаторска кауза, като дясноцентристки, но защо не и да не са само дясноцентриски да загърбят партийните страсти, да не си правят партийни сметки по отношение на президентските избори, а всички заедно да се да застанем зад кандидатурата на г-н Плевнелиев като независим кандидат за президент.

Това се казва в позиция на ДСБ, заявена от лидера им Радан Кънев.

От ДСБ смятат, че по този начин той ще получи „необходимата подкрепа, необходимата увереност, както за да приеме такава номинация, така и за да изгради кампанията си и убедително да спечели президентските избори”.

„Ние смятаме, че президентската институция е основен гарант за геополитическата стабилност на България, за нейната външнополитическата ориентация, за отбранителната способност на армията и за защитата на правосъдието от политически намеси. Това е конституционната роля на българския президент”, каза Кънев. Те смятат, че днешният български президент е пример за успешно справяне с тези задачи.#ДСБ #Кънев #Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай