Депутатите гласуваха за референдума от популизъм, заяви Бойко Борисов

Депутатите гласуваха за референдума от популизъм, заяви Бойко Борисов
A A+ A++ A

"Поне един от въпросите в референдума, предложен от Слави Трифонов и екипът му, е противоконституционен, но депутатите го подкрепиха от популизъм", това каза премиерът Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС).

Той изцяло застана зад критиките на президента Росен Плевнелиев към народните представители.

„Това, което вчера НС прие, един от въпросите е хиляда процента противоконституционен, има решение на Конституционния съд, но, подведени по популизма, всички гласуваха. Дано в един момент политическата класа действително да разбере, че е изпратена тук да взема и непопулярни, тежки решения, но да се опази държавата“, коментира премиерът.

Вчера 122-ма депутати подкрепиха провеждането на националния референдум, иницииран от Слави Трифонов и подкрепен от близо 600 хил. български граждани, 18 се обявиха против, а двама се въздържаха. Първоначално, на заседание на Комисията по правни въпроси беше взето решение от предложението за референдум да отпадне въпросът за електронното гласуване. Парламентът обаче одобри всички въпроси.

За мен е необяснимо как народните представители преди ден говореха за противоконституционност на някои от предложените въпроси, а сега не стана и дума за това. Просто се отказаха от отговорност и я прехвърлиха към друга институция, коментира президентът Росен Плевнелиев.

#Бойко Борисов #Слави Трифонов #референдум #депутат #популизъм #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"