През 2015 г. едва 20 служители на ДАИ са наказани

През 2015 г. едва 20 служители на ДАИ са наказани
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След извършени проверки във всички областни отдели на изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" през 2015 година са наложени наказания на над 20 служители. Това заяви днес министърът на транспорта Ивайло Московски по време на парламентарния контрол.

След специализирана акция на ГДБОП и ДАНС от края на март задържани бяха 18 души, на деветима от тях прокуратурата повдигна обвинения. Сред тях бе и изпълнителният директор на агенцията Цветелин Цветанов. По-късно Московски нареди на новия ръководител на "Автомобилна администрация" Красимир Калайджиев да освободи от длъжност и главния директор на Главна дирекция "Автомобилна инспекция" Владимир Колев. Причината бе, че той не е осъществявал достатъчен контрол над подчинените му началници на областни отдели "Автомобилна администрация", поради което са допуснати пропуски в работата и нерегламентирани практики.

По думите му, за справянето с проблемите с корупцията в бившата ДАИ се работи по оборудване на кабинети, които ще бъдат специализирани и ще изолират кандидати шофьорите един от друг. Минисър Московски заяви, че ще се въведат електронни изпити за моторно превозни средства за опасни товари и за придобиване на удостоверение за консултант на опасни товари. Същото ще важи и за придобиване на свидетелство за ръководител на таксиметрова дейност.

Оценяването на изпитите за професионална компетенстност на ръководители на транспортна дейност и предприятия за обществен транспорт ще се извършва в зали за изпит, които са оборудвани с камери за видео наблюдение, коментира Московски.

Освен това ще бъдат намалени сроковете за издаване на лицензи за извършване на обществен превоз на пътници и товари. 

 

#ДАИ #проверки #Ивайло Московски #Автомобилна администрация #лицензи #изпит #шофьори #наказания #служители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »