„Поръчково убийство? 15 000 лв., моля!“

„Поръчково убийство? 15 000 лв., моля!“
Според Георги Тотков, началник на сектор „Убийства“ в СДВР поръчково убийство в София може да струва между 10 000 и 15 000 лв. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Според Георги Тотков, началник на сектор „Убийства“ в СДВР, поръчково убийство в София може да струва между 10 000 и 15 000 лв.

Въпреки кризата от Столичната полиция отчитат намаление на броя на убийствата в града. За 2011 г. са станали общо 17, като 15 от тях са разкрити, съобщи БНР.

Все по-често поръчителите наемат за извършване на подобни престъпления хора, които нямат опит. Цената обаче варира в зависимост от това кой е човекът, нарочен за жертва, и дали има охрана.

„За ценоразпис, мисля, че трудно можем да говорим. Бяхме свидетели тази година и миналата – договорената цена беше 15 000 лева. Имахме случай, когато един син поръча баща си, беше обещал на килъра златен синджир, който струваше 10 000 лева“, обясни Тотков пред БНР.

От СДВР обясняват още, че няма данни за престъпни групи в София, които да са строго профилирани в извършването на мокри поръчки. Минала е вече и практиката да се вкарват наемници от чужбина.

„Изцяло е подновено разследването на някои от знаковите убийства в миналото. Разпитват се свидетели и се преглеждат събираните през годините доказателства, допълни Георги Тотков.

#убийство #убийства #СДВР #Георги Тотков #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"