Жълт код за валежи е обявен за 14 области в страната.

Жълт код за валежи е обявен за 14 области в страната.
Агенция Фокус
A A+ A++ A

Жълт код за валежи е обявен за 14 области в страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). През денонощието се очакват значителни валежи в областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали.

Преди обяд все още на места ще превалява дъжд, но в процес на отслабване и временно спиране. Облачността за кратко ще се разкъса и намалее до слънчево. В следобедните часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места краткотрайно ще превали и прегърми.

Ще духа до умерен и временно силен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 11° и 16°. Максималните температури ще са между 22° и 27°, съобщиха от НИМХ.

Над планините преди обяд валежите ще отслабнат и временно ще спрат, а облачността за кратко ще се разкъса. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра около 10°.

По Черноморието преди обяд ще е предимно облачно и все още на места ще превалява дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Около обяд валежите временно ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее до слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър.

#дъжд #облачност #планините #Черноморието #гръмотевици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"