Ресорната комисия отхвърли и новия антикорупционен закон на Кунева

Ресорната комисия отхвърли и новия антикорупционен закон на Кунева
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика отхвърли законопроекта на вицепремиера Меглена Кунева за предотвратяване на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

Законът "Кунева", както бе наречен, вече веднъж бе отхвърлен миналата година от парламента, като сега кабинетът предлага отново допълнен вариант. Това е първото гласуване на законопроекта в тази комисия, като решаващо ще бъде гласуването в Правната комисия, която е водеща.

Председателят на комисията за борба с корупцията в НС, депутатът от Патриотичния фронт Валентин Николов буквално срази антикорупционния закон на Кунева, като той лично го представи пред комисията с над 30 забележки, съобщава БГНЕС.

Според него има текстове, които няма да са от полза за борбата с корупцията, а напротив - ще имат обратен ефект.

Атанас Зафиров от БСП Лява България изрази учудване, че въпреки критиките преди към частта, касаеща анонимните сигнали, сега отново се предлага същия подход.

Зафиров отново повтори, че има смущаващи неща - предпоставки за пристрастност в сигналите за корупция. И принципно и политически няма как да приемем такива постановки, посочи Зафиров.

По думите на Кунева се дават достатъчно оръжия, с които да се преборят тези явления. Предложението на Меглена Кунева е вместо "анонимни" думата "неподписани" сигнали.

Според нея юрист трябва да е ръководител на новия орган за борба с корупцията, т.нар. Бюро.

#Меглена Кунева #антикорупционен закон #парламентарна комисия #Парламент #Кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"