Повече туристи от основните пазари искат да почиват у нас лятото, увери Ангелкова

Повече туристи от основните пазари искат да почиват у нас лятото, увери Ангелкова
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички водещи пазари отбелязват ръст при ранните записвания за почивка в България при предстоящото лято. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусия на тема "Конкурентоспособност на българския туризъм", която се проведе във Варна.

"Очакваме тези ранни записвания да се запазят и на края на сезона да отчетем това, което имаме в момента като картина. Най-важното предизвикателство, което е свързано с това, е именно запазване на високото качество на продукта, който предлагаме. За да може всички тези хора, които ни посетят тази година, да се върнат и следващата", подчерта министърът, цитирана от агенция "Фокус".

Според нея усилията, положени от министерствата на туризма и на транспорта в началото на годината по привличането на туристи, са дали резултат.

"Ние продължаваме да работим по всички проблеми, които ни се поставят, и могат да бъдат решени", обяви тя. От началото на 1 юни ще се измерва нивото на шума в курортите.

Министърът посочи, че се води активен диалог с всички концесионери и хотелиери, така че да се намери формулата, която да доведе до драстично намаляване на цените на чадъри и шезлонги.

"Само по този начин ние ще можем да гарантираме високо качество на услугата, която се предлага по нашите плажове. Ние ще намерим тази формула и концесиите, които ще обявим в края на годината за следващата година, да могат да се възползват от тази нова методика и формула на управление", подчерта Николина Ангелкова.

Тя отбеляза, че по отношение на предстоящия летен сезон Министерството на туризма е успяло да пусне 36 плажа за отдаване под наем, като в момента вървят търгове и има кандидати за повечето от тях.

Три от големите плажове във Варна са обявени с 30 % по-ниска цена на втори търг заради липсата на кандидати. "Предполагам, че в този вариант ще се появят желаещи, които да ги стопанисват. Ако това не стане, имам уверението на областния управител и на кмета, че няма да допуснем тези плажове да останат нестопанисани", заяви министър Ангелкова.

Става дума за много посещавани плажове. По думите й тези плажове са изключително посещавани и ще се гарантира максимално доброто протичане на сезона и безопасността на хората при тяхното използване.

 

#Министерство на туризма #туристи #туризъм #курорти #плажове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"