Камерън обяви строги мерки срещу мръсните пари в недвижимите имоти

Камерън обяви строги мерки срещу мръсните пари в недвижимите имоти
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън попадна в центъра за скандал за корупция. Този път изпуснати думи на прием на кралица Елизабет Втора станаха повод медиите да извадят изказване на премиера, че страни като Нигерия и Афганистан били изключително много корумпирани.

Наложи се Камерън да се обяснява пред парламента, че наистина в тези държави има тежки форми на корупция, но президентите им полагали големи усилия в борбата срещу това негативно явление.

Британският премиер Дейвид Камерън обяви строги мерки срещу притока на мръсни пари в недвижимите имоти в Обединеното кралство. Това става в момент, когато Лондон е домакин на среща на върха за борба с корупцията. Часове преди откриването на форума Дейвид Камерън заяви, че чуждестранни компании, които притежават или искат да купят имот на острова, вече ще трябва да разкриват името на истинския собственик.

Мярката, която се очаква отдавна, е насочена първо към около 100 000 къщи в Англия и Уелс, 44 000 от които - в Лондон, които, според документите, принадлежат на офшорни компании и никой не знае кои са реалните им собственици.

Камерън трябваше да отговаря на въпроси на депутати в Камарата на общините за изпуснатите си и записани от микрофони и камери думи, че страни като Нигерия и Афганистан били „изключително корумпирани”.
Дейвид Камерън - премиер на Великобритания:

Лидерите на страни като Нигерия и Афганистан водят тежка борба срещу много корумпираните системи в тези държави. И в двата случая те направиха някои забележителни стъпки напред и затова с желание ги посрещам на антикорупционното конференция в Лондон. Ние трябва да помогнем на тези страни с финансова помощ в борбата им срещу корупцията.

Няколко държавни ръководители, включително президентите на Афганистан Ашраф Гани и на Нигерия Мохамаду Бухари, американският държавен секретар Джон Кери, управляващият директор на МВФ Кристин Лагард и президентът на Световната банка Джим Йон Ким трябва да подпишат декларация за нови действия в борбата срещу корупцията.

 

 

#Великобритания #Дейвид Камерън #имоти #офшорни компании #корупция #МВФ #къщи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"