Няма инвеститорски интерес за приватизация на "БДЖ - Товарни превози"

Няма инвеститорски интерес за приватизация на "БДЖ - Товарни превози"
БГНЕС
A A+ A++ A

Към момента няма заявен инвеститорски интерес за приватизация на "БДЖ - Товарни превози" ЕООД, е съобщил министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, цитиран в прессъобщение на ресорното ведомство.

Министърът е коментирал, че освен приватизацията на дружеството, в Стратегията за развитие на железопътния транспорт е заложен и вариант да продължи да съществува като държавна компания.

Московски е подчертал, че транспортното министерство няма отношение към назначаването и освобождаването на персонал в дружествата от системата, тъй като всяко от тях има ръководство, което решава тези въпроси. По думите му тиражираните в публичното пространство цифри, касаещи служителите, са заложени в предварителни разчети и не могат да бъдат обявявани като категорични.

Изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД Владимир Владимиров е съобщил, че общата задлъжнялост на дружествата е намаляла от 850 млн. лв. през 2009 г. на 458 млн. лв. през 2016 г. По думите му тенденцията за финансовото състояние на "БДЖ-Товарни превози" също е положителна, въпреки намаляването на пазарния му дял.

Източник: БТА

#Московски #"БДЖ - Товарни превози" #Владимир Владимиров #задлъжнялост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"