Великобритания: Има масово преселение на българи и румънци, които работят без осигуровки

Великобритания: Има масово преселение на българи и румънци, които работят без осигуровки
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бюрото по национална статистика на Великобритания съобщи, че според данните от септември миналата година 257 хил. европейски граждани са се преместили в страната, но 655 от тях са получили номер в системата на националното осигуряване. През последните години 1.2 милиона европейски мигранти са получили такъв номер повече от регистрирания им в националната миграционна статистика брой, пише The Daily Star.

Броят на българите и румънците с регистрация в системата на национално осигуряване се е разминавал най-много от данните за дългосрочната миграция. Така се случва откакто ограниченията за работниците от тези страни бяха вдигнати в началото на 2014 г. 61% от българите и румънците във Великобритания, имащи регистрация, са активни в страната за по-малко от година. 

Прес-секретар на правителството заяви: „За години британските данни за миграцията са измервани независимо и според съгласуваните с ООН дефиниции и днешният доклад показва подкрепа към валидността им. Както се показва в доклада данните от осигурителната система не са добра мярка за нивата на миграция“. 

Според бившия министър по европейските въпроси Дейвид Дейвис анализът показва, че британските власти „са подценили значително“ истинското число на европейските мигранти, идващи в страната. Според него той ще бъде „важна повратна точка“ за референдума за излизането на страната от ЕС на 23 юни.

#българи #румънци #Труд #ограничения #осигуровки #Великобритания #статистика #Дейвид Дейвис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"