Кристин Лагард можело да посети България

Кристин Лагард можело да посети България
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард ще направи възможното да посети България до три-четири месеца, за да се запознае с работата на Бюрото за борба с контрабандата и с хода на съдебната реформа. Това съобщи в Лондон пред български медии премиерът Бойко Борисов. Той участва в антникорупционната среща на върха в британската столица.

"Впечатли ме колко добре познават нашата дейност в борбата с контрабандата, за огромния успех, който имаме", заяви Борисов в коментар за резултатите от срещата. "Бях се подготвил да излагам данни колко милиарди повече в бюджета, но не стана нужда, в техните опорки ги имаше", каза Борисов. Той даде пример и с най-голямата по размер конфискация от 1 млрд. евро като вероятно имаше предвид запора върху имуществото на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев.

Премиерът посочи, че в рамките на форума е поставен въпросът за обществените поръчки и за това как да се намери общ механизъм, за да може да има прозрачност и да се строи едновременно на ниска цена и с високо качество.

"Явно в цял свят с това има проблем, убеден съм, че ще се намерят решения", заяви министър-председателят, като посочи, че България ще подкрепи британската инициатива за създаване на международен център по антикорупционно право.
Има държави, при това много развити, в които да вземеш подкуп от чужденец не е наказуемо и това ме забавлява, коментира Борисов и призова медиите да проверят къде има такива практики.

"Преди години започна да се говори за общи действия срещу тероризма и след това се надигна всеобща битка, в момента службите работят заедно, защото една по една всички държави бяха ударени, включително България", коментира Борисов.

#Кристин Лагард #Бойко Борисов #МВФ #Лондон #корупция #контрабанда #съдебна реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници