Радан Кънев: ГЕРБ подготвя голяма коалиция с БСП, затова й прави "изкуствено дишане" да се съвземе

Радан Кънев: ГЕРБ подготвя голяма коалиция с БСП, затова й прави "изкуствено дишане" да се съвземе
БГНЕС
A A+ A++ A

За да доминира ГЕРБ и в следващия парламент, единственият вариант е съживяването на социалистите и размахването им като някакво плашило. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на ДСБ Радан Кънев. По думите му, премиерът Бойко Борисов подготвя широка коалиция с БСП, но тъй като тя е твърде слаба, ѝ трябвало "изкуствено дишане" чрез смяната на Михаил Миков с Корнелия Нинова.

„Образът на Нинова като нещо ново и силно, което може да промени БСП, се гради от ГЕРБ и личните медии на ГЕРБ, които бяха на Пеевски, но понеже Борисов ни каза, че Пеевски си е тръгнал, за мен остава единственият вариант да са на Борисов, като им гледам редакционните политики. А бившите медии на Пеевски в момента ни обясняват, че Нинова е грандиозен нов лидер. БСП тръгват към пропастта с 200 км/час. И размахването им като някакво плашило е единствено в интерес на ГЕРБ. ГЕРБ живеят с плашилото БСП. Те нямат нищо зад гърба си, освен това, че ако не сме ние, ще са комунистите. БСП не е заплаха за никого и нито с Корнелия Нинова ще стане заплаха. На ГЕРБ им остава им само един вариант – голяма коалиция с БСП. Затова на БСП ѝ правят изкуствено дишане, за да се съвземе“, коментира Кънев.

Лидерът на ДСБ подчерта, че на ГЕРБ му се проваля трети опит за мнозинство в този парламент. „Трите еднакво глупави, еднакво погрешни и с предупреждение от наша страна, че са обречени. Провалът на конституционните норми легна на плещите на Цацаров и Първанов. Едно обяснение, което не се тиражира е, че Първанов и Калфин говореха напълно различни неща вечерта, когато АБВ започнаха рекета си, а Калфин си подаде оставката. Изобщо не съм сигурен, че тези ходове са съгласувани помежду им и смятам, че оставката на Калфин е дело на Борисов, а не на Първанов“, заяви Радан Кънев. Според него отношенията между ГЕРБ и АБВ винаги са били обречени.

#Радан Кънев #БСП #АБВ #коалиция #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »