Френското правителство продължава да се тресе от сексуални скандали

Френското правителство продължава да се тресе от сексуални скандали
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След като преди два дни зам.-председателят на френския парламент Денис Бопен подаде оставка заради оплаквания от страна на негови колежки за сексуален тормоз, страната продължава да се тресе от скандали.

Министърът на финансите Мишел Сапен призна, че се е отнесъл "неуместно" към журналистка след като на два пъти беше отричал.

В изявление пред АФП министърът казва, че по време на срещата на високо равнище в Давос в присъствието на 20 души се изказал за облеклото на журналистка докато ръката му е била поставена на гърба й. Сапен подчертава, че тогава не е вложил сексистки или агресивни намерения, но фактът, че с поведението си е шокирал жената показва, че думите и действията му са били неуместни и много съжалява за стореното. Министърът допълва, че веднага след случката се е извинил на журналистката, която гневно настояла да изяснят нещата.

За конфузния инцидент съобщиха две други френски журналистки, които издадоха през април книга за коридорите на властта. Авторките описват как неназована журналистка се навежда през маса, за да вземе химикалка, блузата се повдига на кръста й, а министърът възкликва "Я, какво ми показвате!" и звучно дръпва ластичния ръб на бельото й.
Тази случай е включен и в миналогодишната петиция на десетки френски журналистки, публикувана във в. "Либерасион", под надслов "Махнете си лапите от мен!".

Министър-председателят Манюел Валс разпореди разследване на случая Бопен и заяви пред френска радиостанция: "Когато една жена каже "не", това значи "не"!".

 

#Франция #Парламент #Министър на финансите #Мишел Сапен #среща #Давос #бельо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"