Тръмп усилено събира делегати преди републиканския конгрес

Тръмп усилено събира делегати преди републиканския конгрес
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Милиардерът Доналд Тръмп удържа във вторник сигурна победа на първичните избори на Републиканската партия в САЩ, които се проведоха в щатите Западна Вирджиния и Небраска. Според предварителните резултати Тръмп е събрал над 75% от гласовете на участвалите в изборите привърженици и членове на партията. В Небраска резултатът е 60% за Тръмп.

Заради различия в регламента на преобразуване на резултатите в гласове за конгреса, Тръмп вече има 36-те от Небраска, но трябва да изчака преброяването в Западна Вирджиния, откъдето, според „Ню Йорк таймс” засега са му сигурни три.

Тъй като основните съперници на Тръмп обявиха, че се оттеглят от надпреварата, сега за тях се зачитат гласовете, подадени предварително по пощата. Тръмп вече не се бори със съперници, а се опитва да получи колкото е възможно по-голяма предварителна подкрепа в състезанието за номинацията на партията си. Конгресът ще се проведе между 18 и 21 юли в Кливлънд, щата Охайо.

След като в началото на месеца - на 3 и 4 май - от кампанията се оттеглиха главните конкуренти на Тръмп - сенаторът от Тексас Тед Круз и губернаторът на Охайо Джон Кейсик - милиардерът фактически си гарантира издигането за кандидат в президентските избори.


#Доналд Тръмп #републиканци #конгрес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »