Оставката на Калфин е политическо мъжество, обяви Румен Петков

Оставката на Калфин е политическо мъжество, обяви Румен Петков
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оставката на социалния министър Ивайло Калфин е израз на политическо мъжество. Това обяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков, цитиран от агенция "Фокус". По думите му, визията на Калфин за правене на политика не включва методите на Реформаторския блок.

"Решението на АБВ да оттегли подкрепата си от правителството не е предизвикано от тясно партийни интереси, а от стремеж да се осигури националният интерес", допълни Румен Петков.

"Самоцелното съществуване на кабинета е дълбоко вредно. "Ако вие ни дадете това, ние ще останем още месец" – това не е в стила на АБВ. Партията е имала винаги достатъчно категорични позиции, заявявали сме твърдо и позицията си с Изборния кодекс", коментира Румен Петков.

Според него много неща са приети в нарушение на демокрацията, но вече се минавала "една мярка, като отношения, като политическо виждане".

"Кой нормален, обществено ангажиран човек ще възприеме това политическо безумие, като нещо нормално?", попита Петков. Според него е убита възможността да се провежда политическа предизборна кампания, политически дебат или възможността за информиран избор. "Това поставя в основата фундаменталните различия, като начин на мислене и начин на правене на политика", заяви зам.-председателят на АБВ.

Румен Петков каза още, че единствената видима реформа е в социалната сфера.

 

#АБВ #Румен Петков #Ивайло Калфин #оставка #социална сфера #демокрация #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"