Вчерашният военен парад в Москва e струвал близо 4 млн. евро

Вчерашният военен парад в Москва e струвал близо 4 млн. евро
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Разходите за 71-вия Ден на победата обаче са доста по-скромни от юбилейното издание миналата година, когато бяха похарчени близо 11 милиона евро

Стойността на вчерашния парад на Червения площад в Москва в чест на Деня на Победата е почти 300 млн. рубли (около 4 млн. евро). Разходите обаче са три пъти по-ниски от направените миналата година, когато в руската столица се състоя юбилейният военен парад, съобщават руски издания.

Юбилейното мероприятие миналата година глътна 810 млн. рубли (близо 11 млн. евро). На този фон тазгодишният празник е повече от скромен. Най-голямото перо в разхода за вчерашния парад бе транспорта на военнослужещите, които участваха в парада.

Началната сума, обявена от военното министерство, бе 158,7 млн. рубли. Все още не е ясно за каква сума е подписан договорът с компанията-изпълнител на транспортните дейности – "Финансовый дом".
За осигуряване на безоблачно небе са дадени 86 млн. рубли, а договорът за метеорологична защита е сключен с ГКУ "Експертавтодор".

Тази година организаторите де отказаха от концерт в чест на Деня на Победата на Червения площад. През м.г. Мероприятието се състоя с участието на рокерите от клуба "Нощни вълци" и излезе малко над 200 млн. рубли, като по този начин се превърна в едно от най-скъпите пера в бюджета за празника.

 

 

#Москва #Червения площад #Ден на победата #празник #небе #самолет #хеликоптер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"