Германия регистрира драстичен спад на бежанците през април

Германия регистрира драстичен спад на бежанците през април
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Германия регистрира драстичен спад на притока на бежанци към нейна територия през април, съобщиха властите в страната, след като по-рано беше затворен популярният Балкански маршрут.

Близо 16 000 мигранти са пристигнали през април, за разлика от март, когато техният брой беше 20 000. Това е и с 90% по-малко от дошлите в страната през декември миналата година, когато броят им беше 120 000. Най-голяма част от мигрантите са от Сирия.

През миналия месец подадените молби за убежище от сирийци са 2724. Втората най-голяма група е на афганистанците (2063 молби), следвани от иракчаните (1853 молби). През 2015 г. Германия прие повече от 1 млн. бежанци и мигранти, като потокът от хора се засили, след като германският канцлер Ангела Меркел през септември отмени важащите в Германия европейски правила за убежище, давайки приоритет на сирийските бежанци.

Големият наплив от хора към Германия обаче предизвика остра обществена реакция. В последствие Берлин въведе временни ограничения на границите си и предприе други мерки за ограничаване на наплива.

В същото време по-рано тази година редица държави от Балканите затвориха границите си за бежанци, с което също допринесоха значително за намаляването на притока на мигранти.

 

#Германия #Турция #мигранти #споразумение #Ангела Меркел #бежанци #Балкани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници