Гранични полицаи в Словакия стреляха по мигранти, ранена е една жена

Гранични полицаи в Словакия стреляха по мигранти, ранена е една жена
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Словашката митническа полиция откри огън по кола с мигранти, при което беше ранена жена, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, цитирани от БТА.

Говорителка на словашкото финансово управление каза, че митническите служители искали да спрат за проверка през нощта четири подозрителни коли край Велки Медер, близо до границата с Унгария.

Шофьорът на един от автомобилите се опитал да избяга и служител на митническата полиция произвел предупредителни изстрели във въздуха, а после стрелял по колата и ранил жена.

В автомобила пътували четирима мигранти.

Говорител на местна болница потвърди, че 26-годишна сирийка е била оперирана и от гърба й е изваден куршум. По думите му тя е в стабилно състояние. Медиците са се погрижили и за още двама мигранти, които са били дехидратирани.

Полицията в Европа понякога използва водни оръдия и сълзотворен газ, за да спре пресичането на границите, но днешният случай е може би първият, в който органите на реда от страна от Шенген стрелят по мигрант, пише "Ройтерс".

До момента през Словакия е преминала много малка част от огромната бежанска вълна в Европа. Мнозинството от мигрантите предпочитат да търсят убежище в Германия.

 

 

#Словакия #мигранти #полиция #огън #бежанска вълна #Европа #медици #водни оръдия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"