Севернокорейският лидер Ким вече е и председател на партията

Севернокорейският лидер Ким вече е и председател на партията
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Конгресът на управляващата Корейска работническа партия в Северна Корея обяви нова титла за вожда Ким Чен-ун - председател на партията, в ход, който изтъква как първият партиен конгрес в тоталитарната страна от 36 години насам е насочен към укрепване на властта на младия вожд, отбелязва „Асошиейтед прес”.

Новината стана известна, след като за около 10 минути малка група от чуждестранни медии са били допуснати да наблюдават конгреса в богато окрасения Дом на културата.

Докато военен духов оркестър в пълна униформа е изсвирил поздравителна песен, използвана винаги, когато вождът на Северна Корея влиза на публично място, Ким се изправил на сцената под бурните аплодисменти на крак от няколко хиляди присъстващи делегати, скандирайки пожелания за дълъг живот на Ким.

Той и други високопоставени партийни членове са заели местата си на сцената под портретите на дядото на Ким, основателят на КНДР Ким Ир Сен, и баща му – Ким Чен Ир.

Ким Чен Нам, който е председател на севернокорейския парламент, се изправил и прочел списък на висшите позиции в партията, наричайки Ким Чен-ун председател на Корейската работническа партия за първи път.

Ким вече е бил ръководител на партията, но с титлата първи секретар.

 

 

 

#Северна Корея #Ким Чен Ун #Ким Чен Ир #Ким Ир Сен #конгрес #партия #ръководител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »