Саудитска Арабия няма да променя политиката си за петрола

Саудитска Арабия няма да променя политиката си за петрола
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Саудитска Арабия възнамерява да продължи сегашната си политика в петролния сектор, заяви новият министър на енергетиката, индустрията и минните ресурси Халед ал Фалех, цитиран от агенциите.

"Кралството ще се придържа към своята стабилна политика в енергийния сектор", подчерта той. Както вече бе съобщено, с декрет на крал Салман вчера бе освободен от длъжност саудитският министър на петрола Али ал Нуайми, най-влиятелният човек в петролния картел ОПЕК.

Заедно с това бяха направени големи промени в саудитското правителство. Преди да поеме новата длъжност Ал Фалех бе министър на здравеопазването, а преди това бе ръководител на водещата петролна компания в кралството Арамко.

Отстраняването на Нуайми, който заемаше поста от 1995 г., става на фона на водената вече две години от Саудитска Арабия агресивна петролна политика, предизвикала срив на цените на международните пазари.

Али ал Нуайми, който винаги е използвал авторитета си, за да влияе върху политиката на ОПЕК, намекна още в началото на годината, че иска да се оттегли, писа още през януари в."Файненшъл Таймс", позовавайки се на източници от средите на енергетиката.

#Саудитска Арабия #петрол #ОПЕК #енергетика #индустрия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"