Надстрояването на хотел "Маринела" може да бъде спряно заради нарушения

Надстрояването на хотел "Маринела" може да бъде спряно заради нарушения
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Надстрояването на част от хотел "Маринела" (популярен все още сред столичани като Японския хотел) може да бъде спряно, тъй като строежът се извършва, без да са одобрени технически проекти по всички части и без да е съставен протокол за определяне на строителна линия и ниво на строежа.

Това съобщават от пресцентъра на регионалното министерство. Повод за извършената проверка от ДНСК на място и по документи са били запитвания.

В началото на 2015 година главният архитект на район "Лозенец" е издал разрешение за строеж по идейни проекти за надстрояване с един етаж на едноетажно тяло на хотела. Проверката ще установи дали той е имал такива правомощия. Изграждането е започнало и се е извършвало без одобрени технически проекти. Във връзка с допуснатите нарушения е съставен и връчен на възложителя констативен акт за спиране на строежа.

"В момента тече седемдневен срок за подаване на възражения по констативния акт. След изтичането му и след разглеждане на получените възражения, при наличие на правни основания предстои издаване на заповед за спиране на строежа", съобщават от МРРБ. 

#ДНСК #Ветко Арабаджиев #строеж #акт #МРРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »