Кубрат Пулев продължи напред с европейската титла след триумф срещу Чисора

Кубрат Пулев продължи напред с европейската титла след триумф срещу Чисора
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският боксьор Кубрат Пулев спечели европейската титла по бокс за професионалисти в тежка категория. Софиянецът победи Дерек Чисора в Хамбург след 2:1 съдийски гласа (116:112, 113:115, 118:110).

Пулев, чиято единствена загуба остава от Владимир Кличко за световната титла, се представи много силно, като имаше превъзходство в голяма част от мача. До седмия рунд той държеше високо ниво и успя да нанесе тежки удари срещу съперника. Най-трудният момент за него се оказа деветата част, когато Чисора имаше силен миг.

Българинът обаче удържа и продължи уверено към победата. През почти целия двубой Пулев показваше самочувствието си и след всеки рунд се оттегляше към ъгъла си, като гледаше предизвикателно Чисора.

Англичанинът тръгна по-активно, докато Пулев беше предпазлив. Във втората половина на първия рунд българинът започна да действа уверено и успя да пласира добри удари срещу съперника.

Пулев държеше инициативата в следващите минути. В третия рунд той направи няколко десни ъперкъта. В средата на четвъртия Чисора нанесе най-тежкия си удар от началото на мача. Пулев отговори мигновено с десен прав и с добра серия удари притисна съперника си до въжетата.

Софиянецът приложи комбинация ляв-десен три пъти в първите секунди на петия рунд. Малко преди гонга Чисора се пошегува със съдията на ринга, а Пулев се възползва от разконцентрирането му и нанесе няколко силни удара.

Темпото поспадна в седмия рунд, но мачът се оживи след размяна на удари между двамата в средата на частта. Пулев все още беше по-активен, но Чисора съумя да пласира силни удари. Англичанинът влезе силно в деветия рунд. Той нанесе тежки удари в главата на съперника си.

Чисора показа самочувствие в десетия рунд, като с тялото си направи залъгващо движение за шоу на публиката. Във втората минута на 11-ата част Пулев успя да си върне инициативата и нанесе силни удари.

И в заключителния рунд българинът имаше превъзходство и това го отведе до победата.

"Поясът се връща там, където му е мястото - у дома, в България", бяха първите думи на Кубрат Пулев след победата над Дерек Чисора в мача за европейската титла по бокс.

"Спечелих с добра защита, мобилизация и дисциплинирана игра. Взел съм по нещо от всеки треньор, с които съм работил и искам да благодаря на всички. Заслугата не е само на Ули Вегнер и Ото Рамин, а и на Борислав Бояджиев, Михаил Таков, Коце Петков - Железото. Българите сме супер, благодаря на всички, които дойдоха да ме подкрепят независимо от единствената ми загуба до момента. Тази победа е за България", добави Пулев.

#Кубрат Пулев #бокс #победа #двубой #шоу #публика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »