Садик Кан встъпи в длъжност като кмет на Лондон на церемония в катедралата "Саутуърк"

Садик Кан встъпи в длъжност като кмет на Лондон на церемония в катедралата "Саутуърк"
БГНЕС
A A+ A++ A

Новоизбраният кмет на Лондон Садик Кан встъпи в длъжност на церемония в лондонската катедрала "Саутуърк", предаде Би Би Си. Изборът на мястото не е случайно, тъй като Кан се стреми да покаже, че ще работи в полза на всички жители на британската столица. Той е първият мюсюлманин, който оглавява кметството в Лондон, както и въобще столица в държава от Европейския съюз.

Лейбъристът Кан спечели рекордните над 1,3 милиона гласа, което го прави политикът, получил еднолично най-много гласове в историята на Великобритания. При влизането си в катедралата новият кмет беше посрещнат със ставане на крака и аплодисменти.

Садик Кан е син на шофьор на автобус с пакистански произход и е отраснал в Лондон. При встъпването в длъжност той отново подчерта, че ще се бори за правата на всички лондончани, припмня БНР.

Решен съм да оглавя най-прозрачната, ангажирана и достъпна администрация, която Лондон е виждал някога, както и да представлявам всяка общност и всяка част от нашия град като кмет на всички лондончани, заяви Садик Кан.

Той поема поста от консерватора Борис Джонсън, който оглавяваше Лондон два кметски мандата.

#Садик Кан #кмет на Лондон #катедрала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"