Администрацията на Обама с нови мерки срещу данъчните измами и прането на пари

Администрацията на Обама с нови мерки срещу данъчните измами и прането на пари
БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Барак Обама направи вчера предложения за нови финансови регулации в САЩ. Те ще изискват от компаниите повече информация за собствениците им в рамките на затягане на мерките срещу данъчните измами и прането на пари, предаде Асошиейтед прес.

Обама призова Конгреса да одобри законодателство, което ще осигури прозрачност в банковата система в страната и ще помогне на правоприлагащите органи да проследяват тайни собственици. Президентът свърза мерките с разкритията на "Панамските документи", които показаха как мнозина богаташи и високопоставени служители от целия свят са използвали фиктивни компании, за да крият активи и да избягват плащане на данъци.

"Видяхме в колко голям проблем са се превърнали корупцията и избягването на данъците по целия свят", каза Обама в Белия дом и обеща за продължи усилията си, за да гарантира, че правилата се спазват и че икономиката работи за хората.

Ден по-рано министерството на финансите на САЩ обяви новите мерки, една от които определя как банките да съхраняват сведения за собствениците на компаниите, които обслужват. Втората затваря законова дупка, позволявала досега на компании, собственост на чужденци, да не декларират доходите си пред Агенцията за данъчни приходи.

Министърът на финансите Джейкъб Лу изпрати до Конгреса писмо с призив да подкрепи предложенията, за да даде в ръцете на правоприлагащите органи инструменти за борба с "лошите актьори", които се опитват да прикриват финансовите си машинации и да избягват плащане на данъци.

#Обама #данъчни измами #пране на пари #Конгреса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"