Ромски лидер подал сигнал до главния прокурор за расиско изказване на кмета на Раднево

Ромски лидер подал сигнал до главния прокурор за расиско изказване на кмета на Раднево
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На третия ден след инцидента политици намекват, че ДПС има влияние в ромския квартал "Кантона" чрез един от задържаните в ареста - Калчо Иванов, който имал търговски обекти в махалата. Дори твърдят, че той се чувствал безнаказан и на няколко пъти през последните месеци е участвал в спорове и сбивания в града. От партията отричат, като депутатът от ДПС и председател на ДРОМ Илия Илиев дори подаде сигнал до главния прокурор срещу кмета на Раднево Теньо Тенев заради расистко изказване.

"Радвам се, изключително много, че в този малък град има млади хора, като господина, който е до мен, и показаха, че вече не трябва да бъдем толерантни към това, което се случва, защото, както каза той, и в месеците назад това не е първото нарушение на тези хора, които са в момента задържани и аз мисля, че не трябва да бъдем толерираме тези неща, напротив, ние трябва да заставаме срещу това, което се случи", каза тази сутрин Тенев пред Би Ти Ви и това е предизвикало сигнала от Илиев.

"Считаме, че така направеното изказване е абсолютно противоконституционно и противозаконно от всеки български гражданин, но още повече от лице заемащо публично държавна длъжност. Направеното изказване подбужда явно към насаждане на расова и етническа омраза и окуражаване на протестиращите да продължат своите действия, такива, каквито бяха вечерта на 04.04.2016г. в град Раднево", аргументира се депутатът от ДПС, който е в старозагорския град от няколко дни.

#Раднево #роми #главен прокурор #сигнал #кмет #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"