Продавачът на ракията, убила петима души от Якоруда, е освободен от ареста

Продавачът на ракията, убила петима души от Якоруда, е освободен от ареста
БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд (САС) освободи от ареста Тайфи Мекьов - обвиняем за продажбата на фалшив алкохол, който причини смъртта на петима души в Якоруда. 

46-годишният мъж е обвинен за извършено тежко умишлено престъпление за това, че на 25-ти и 26-ти декември 2015 г. е продал 6 литра алкохолно питие, съдържащо опасния за здравето метилов алкохол, от което са починали петима души, а осем бяха откарани в болница.

Според апелативните съдии обвинението в умисъл е разколебано. Съдебният състав прие, че показанията на обвиняемия са игнорирани необосновано. Мекльов е обяснил, че не е производител на отровната ракия, а като аргумент е посочил, че и той е пил от нея, макар и по-малко от другите.

Показанията на свидетели потвърждавали думите му, аргументира се още съдът.
Адвокатът му Иван Попниколов определи съдебното решение като "тържество на справедливост". Той очаква обвинителният акт да бъде променен. По думите му към момента може да се прави предположение за непредпазливост при извършване на престъплението, за което е обвинен, което също нямало да издържи пред съда. "Но в никакъв случай не може да се говори за умишлено деяние", завърши Попниколов.

#апелативен съд #Якоруда #алкохол #смърт #обвиняем #престъпление #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »