Противоречия в републиканската партия около номинацията на Доналд Тръмп

Противоречия в републиканската партия около номинацията на Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Дългата битка за номинацията на Републиканската партия в президентската надпревара вече приключи, задоволявайки се с новия лидер на Републиканската партия – Доналд Тръмп, предаде Voice of America.

Републиканците в цялата страна реагираха със смесица от неверие, гняв и неохотно приемане на реалността в сряда, показвайки партия, която може да има нов лидер, но чието бъдеще ще бъде ясно едва след общите избори през ноември тази година.

Първите признаци, че партията може би няма веднага да се обеди около Тръмп като кандидат за президент се появиха във вторник вечерта, когато тексаският сенатор Тед Круз се оттегли от надпреварата след загуба от Тръмп в първичните избори в щата Индиана.

Редица консервативни блогъри и партийни членове, включително и бившият съратник на Джон Маккейн - Марк Солтър, много от които бяха част от неуспешното движение „Никога Тръмп“, открито заявиха в социалните медии, че няма да подкрепят Тръмп, а някои от тях дори предприеха безпрецедентната стъпка, обещавайки да гласуват за кандидата на демократите за президент Хилари Клинтън.

#Доналд Тръмп #САЩ #номинация #републиканци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"