Турция може да изпрати сухопътни войски в Сирия

Турция може да изпрати сухопътни войски в Сирия
БГНЕС
A A+ A++ A

„В случай на необходимост Турция може да разположи сухопътна войска в Сирия”, заяви турският премиер Ахмет Давутоглу в интервю за телевизионния канал "Ал Джазира", цитирано от ТАСС.

"Ако е необходимо, ние ще изпратим сухопътни войски. Готови сме да предприемем всички мерки за защита както вътре в Турция, така й отвъд границите й”, обяви премиерът. Той не изключи изпращането на войски в Сирия като едностранна стъпка, но подчерта, че Анкара „предпочита да действа в рамките на международните споразумения”.

„По темата за борбата с групата на „Ислямска държава” в ООН бяха приети редица решения. Тези решения ни дават законово основание да се борим с „Ислямска държава” и други терористични групировки. Но ние предпочитаме да действаме в рамките на международни споразумения, тъй като „Ислямска държава” е проблем, който засяга целия свят”, каза Давутоглу, пише БГНЕС.

Във връзка с продължаващия обстрел на турския граничен град Килис, премиерът заяви, че армията ще продължава да нанася удари по терористичната организация, докато тя продължава да напада.

Давутоглу също потвърди позицията на Анкара по отношение на президента Башар Асад. „Нашата политика е ясна. Решението на кризата в Сирия трябва да се намери по дипломатически път, но ние няма да признаем легитимността на Асад”, заяви Давутоглу.

#ислямска държава #Асад #Сирия #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"