Вертолет „Ми – 17" откри военния парад с националния флаг

Вертолет „Ми – 17" откри военния парад с националния флаг
Вертолет Ми-17, ескортиран от два вертолета „Кугар" от авиобаза „Крумово", откри парада за 6 май, ден на Българската армия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вертолет „Ми – 17" от състава на Военновъздушните сили развя националния флаг на Република България над центъра на София, с което откри традиционния военен парад за Деня на храбростта и празника на Българската армия.

Вертолетът е ескортиран от два вертолета „Кугар" от авиобаза „Крумово", предаде „Фокус".

Във военния парад участват над 500 военнослужещи от Българската армия, които преминават в седем представителни блока. Тазгодишният парад ще бъде строеви без показ на военна техника.

Участват военнослужещи от Военна академия „Г.С. Раковски", Националната гвардейска част, участниците в мисии и операции по поддържане на мира, военнослужещите от Сухопътни войски, Военновъздушните, Военноморските сили и Съвместното командване на силите.

В парада участват знаменен взвод на Националната гвардейска част със Знамената-светини, както и Гвардейският представителен духов оркестър.

Знамената-светини на Българската армия и бойните знамена бяха осветени с водосвет, отслужен от Негово Високо Преосвещенство Знеполски епископ Йоан.

Преди началото на парада президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия Росен Плевнелиев поздрави военнослужещите.

За разлика от предходните години парадът в София за Деня на храбростта и празник на Българската армия ще премине от Централния военен клуб в посока президентството, съобщиха от Министерството на отбраната.

Командващ парада е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.

Парада наблюдават и кавалери на военния орден „За храброст" от цяла България.

#Росен Плевнелиев #президент #върховен главнокомандващ на Българската армия #военен парад #6 май #Ден на храбростта #Българска армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"