Плевнелиев: Българският народ обича и уважава армията си

Плевнелиев: Българският народ обича и уважава армията си
Особено се вълнувам, че за пръв път заставам пред стегнатия строй на участващите в парада в качеството си на върховен главнокомандващ на въоръжените сили, изтъкна президентът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия Росен Плевнелиев поздрави военните за активния им принос в поддържането на международния мир и сигурност.

„Българските военнослужещи достойно изпълняват своите задължения на три континента," заяви Росен Плевнелиев в словото си по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май, предаде „Фокус".

Държавният глава посочи, че чрез участие в различни операции въоръжените сили на България изпълняват конституционните си и съюзнически задължения в колективната система за сигурност на НАТО и ЕС.

„Благодарим на тези мъже и жени в униформа за показания професионализъм, твърдост и всеотдайност, с които издигат авторитета на родината. Вековната връзка между народ и армия е здрава и устойчива," каза още Росен Плевнелиев.

Президентът подчерта, че съвременните поколения имат повод за гордост с „неувяхващата бойна слава на Българската армия през Балканската война", стогодишнината от която се навършва през 2012 г.

„Прекланяме се пред нашите предци; свеждаме глави в знак на дълбока признателност към хилядите достойни български воини, които записаха безброй победоносни битки," добави Росен Плевнелиев.

По думите му, хилядите войнишки паметници, възстановени и поддържани, изразяват нашата почит към храбрите български воини.

„Особено се вълнувам, че за пръв път заставам пред стегнатия строй на участващите в парада и пред всички вас в качеството си на върховен главнокомандващ на въоръжените сили," изтъкна президентът по време на традиционния военен парад в центъра на София.

Той подчерта, че българският народ и днес обича и уважава армията си и пожела на военнослужещите много здраве, бодрост, трайни успехи и желязна твърдост по изпълнението на отговорните мисии, по гарантирането на националната сигурност на България и поетите съюзнически ангажименти.

#Росен Плевнелиев #Българска армия #6 май #Ден на храбростта #военен парад #Президент на България #президент #върховен главнокомандващ на Българската армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »