Румен Овчаров: Трябва да покажем, че никой не може да дърпа конците на БСП

Румен Овчаров: Трябва да покажем, че никой не може да дърпа конците на БСП
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Или ще гледаме филма „Една легенда се завръща” с епизод 1 – промяната, която се случва на този конгрес; епизод 2 – силата се пробужда, която се случва на президентските избори; епизод 3 – новата лява вълна, която се случва догодина на парламентарните избори, или ще гледаме „Една легенда си отива”, подчерта Овчаров пред bTV.

По думите му в момента БСП е напрегната и вървят последните подготвителни операции преди предстоящия конгрес на партията.

Той не пожела да каже кой е неговият кандидат за лидерския пост, но уточни, че е привърженик на женското начало.

„Левицата трябва да докаже, че е свършила с периода на слугинажа на икономически групировки и на други политически партии, какъвто беше периодът 2013-2014 г. БСП спечели изборите, събирайки подкрепа на почти милион избиратели, и на следващия ден сложи тази власт пред Делян Пеевски, Цветан Василев и техният ментор Ахмед Доган”, категоричен беше Овчаров.

''Трябва да покажем, че никой повече не може да дърпа конците на БСП,'' подчерта той.

Според него БСП трябва да създаде механизми, чрез които да не допуска важни решения да се вземат от един или двама души, които никой не контролира.

С леко шеговит тон в края на интервюто, бившият енергиен министър призова премиера Бойко Борисов да осигури финансиране за ЦСК по линия на ''едно изключително печеливше предприятие - АЕЦ Козлодуй''.

#БСП #Румен Овчаров #конци #конгрес #лидер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »