Преговорите за примирието в Сирия може да завършат успешно

Преговорите за примирието в Сирия може да завършат успешно
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Американският държавен секретар Джон Кери обяви, че преговорите с Русия и коалиционните партньори за подновяване на примирието в Сирия вървят добре и може да завършат с успех, съобщават агенците. Днес Кери има още срещи с представители на различните участници в преговорите в Женева.

Вчера той обяви, че трябва да се работи в посока за създаване на устойчиво и дълготрайно примирие, което да включва цялата територия на Сирия, а не само определени райони. 

Джубейр също се обяви против продължаващите бойни действия в и около гр. Алепо. През последните дни битката там ескалира, като отне много животи на цивилни хора. Джубейр определи случващото се като "нарушение на хуманитарните закони" и обвини правителството на Башар Асад за ожесточените бомбардировки над града.

"Асад може да си тръгне чрез политически процес и се надяваме да го направи. В противен случай ще бъде махнат със сила. Светът няма да им позволи да се измъкнат просто така", обяви Джубейр по адрес на Асад и извършителите на бомбардировките над болница в Алепо миналата седмица.

#Сирия #преговори #примирие #Джон Кери #Башар Асад #бомбардировки #Алепо #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници