Гергьовските агнета по-евтини от великденските

Гергьовските агнета по-евтини от великденските
По думите на Найденов, ако някъде има спекула в цените на агнешкото, тя не е при българските животновъди, а в магазините. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Земеделският министър Мирослав Найденов увери, че агнешкото за Гергьовден почти на 100 процента е българско производство, а цените са по-ниски от великденските.

Вносът е съвсем малък процент и то на замразени, а не на живи животни, предимно от Австралия и Нова Зеландия, посочи министърът в ефира на Дарик радио в събота.

„Цените на агнето този Великден бяха по-ниски, отколкото миналата година, а на Гергьовден са по-ниски, отколкото на Великден. Така че и тази прогноза се сбъдна, тъй като Гергьовден е последният възможен празник, на който българските овцевъди могат да реализират своята продукция и те този път заложиха на оборота, а не на принципа „ден година храни”, каза още Найденов.

По думите му, ако някъде има спекула в цените на агнешкото, тя не е при българските животновъди, а в магазините.

„Хората имат доста голям избор като потребители. Българите, тези които са опитали вносното и преди това са консумирали само българско, винаги ще предпочетат българското. Още повече, че българското се търси. Не е нужно да убеждавам, на вкус и цвят приятели няма. Аз мисля, че хората избират правилното, а то е българското”, категоричен беше земеделският министър Мирослав Найденов.

#министър на земеделието и храните #Мирослав Найденов #Гергьовден #Великден #агне #Австралия #Нова Зеландия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници