Владимир Путин е сменил шефовете на ключови силови структури

Владимир Путин е сменил шефовете на ключови силови структури
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин е сменил шефовете на редица ключови силови структури, съобщава БТА. Промяната е станала с указ, който Путин е подписал в събота и е обявен по-късно в официалния президентски портал за правна информация.

В документа не са посочени причини за уволнението на служителите. Сред освободените от постовете са първият заместник-председател на Следствения комитет (СК) на Руската федерация Василий Пискарев и заместник- председателят на СК Юрий Нирков. Сред уволнените са също Дмитрий Неклюдов, заместник-министър на вътрешните работи за Република Крим, отговарящите за транспорта в два федерални окръга и шефовете на две управления на Федералната служба за изпълнение на наказанията - в Москва и Свердловска област.

Общо освободени са шефовете на осем структури. Назначени на тяхно място са 12 души. Вестник „Файненшъл таймс“ коментира, че ова става по-малко от месец след създаването на Национална гвардия под прякото командване на президента и се възприема като стъпка за укрепване на дисциплината в силовите структури, които са опора на властта на Путин.

Сред новоназначените е Игор Краснов, известен следовател, отговарящ за разследването на убийството на опозиционния политик Борис Немцов, за заместник-председател на СК.

Изданието отбелязва, че в събота е бил назначен бившият финансов министър Алексей Кудрин за заместник-шеф на президентския Икономически съвет. Макар и очаквано, назначението бе потвърждение, че Кудрин, един от най-дългогодишните довереници на Путин, засилва влиянието си.

 

#Владимир Путин #Руска федерация #Следствен комитет #Москва #структури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"