Трагедия в Норвегия! 13 души загинаха при катастрофа на хеликоптер в Северно море

Трагедия в Норвегия! 13 души загинаха при катастрофа на хеликоптер в Северно море
БГНЕС
A A+ A++ A

Всичките 13 души на борда на хеликоптера, който се разби край западните брегове на Норвегия, бяха обявени за загинали, предаде Ройтерс като се позова на вестниците Афтенпостен и VG.

Транспортният хеликоптер на една от работещите на норвежкия континентален шелф петролни компании падна в Северно море край западното крайбрежие на страната, в района на град Берген. По последни данни на борда е имало 11 норвежци, един британец и един италианец.

Няколко свидетели съобщиха за мощна експлозия. Те видели как хората падат в морето, съобщи телевизионният канал TV2.

Норвежката гражданска въздухоплавателна администрация наложи забрана за полетите на хеликоптери от модела на катастрофиралия днес.

Останки от ротора на хеликоптера бяха открити на брега, на около 200-300 метра от останалата част от машината, която е под вода. Очевидци съобщават, че роторът се е откъснал от хеликоптера преди той да се разбие.
Хеликоптерът е пътувал от платформа на "Статойл" в Северно море към град Берген.

Районът, западно от Берген, е редовен маршрут на хеликоптери от и към петролните инсталации

 

 

Хеликоптер се разби край западния бряг на Норвегия, съобщи полицията. На борда му е имало между 15 и 17 души, съобщават местни медии. Няколко свидетели съобщиха за мощна експлозия. Те видели как хората падат в морето, съобщи телевизионният канал TV2. Няколко души са били спасени. „Екипи за спешна медицинска помощ са на път към мястото на катастрофата”, обяви норвежката полиция в Туитър. Мястото на инцидента е в района на остров край западния град Берген. Според първоначална информация хеликоптерът е превозвал работници до място за добив на нефт в Северно море. Различна е информацията за броя на хората на борда на хеликоптера, но по всяка вероятност става дума за между 13 и 17 човека. Кадри на живо, излъчвани от местни телевизии, показват спасителни лодки, устремили се към мястото на катастрофата, а в небето се вижда гъст черен дим.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/sviat/evropa/4427306/

#хеликоптер #Норвегия #спасителна операция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"